studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

***

HANA JUSIC

   Internacionalni Bihaćki festival narodne muzike 2006.
    Pobjednici: Enes Begović i Sejo Kalač
 

 

   
   Bihać, 24.07.2006. - Pobjednici 12. Festivala narodne muzike "Bihać 2006" su Enes Begović i Sejo Kalač. Enes Begović je s pjesmom Odustajem osvojio prvu nagradu stručnog žirija, a Sejo Kalač s pjesmom Još jednu za fajront glasove publike. Drugu nagradu stručnog žirija osvojio je Šike s pjesmom Sudbino, a treću Eso Balić s pjesmom Ni i od istine.
   Glasovi publike donijeli su drugu nagradu Ibrahimu Jukanu koji je pjevao Gdje si sad, a treću nagradu Gumenom s pjesmom Izdaja.
   Nagrada za scenski nastup pripala je Sanji Škrbo, a u pravo smislu riječi "iznenađenje Festivala" je Enver Čaušević koji je zasluženo dobio ovu nagradu. Saed Dugonjić je postao "otkriće Festivala", a najboljim debitantima su proglašeni izvrsni Dijana i Dejan Ćulum.
   
   Bez ikakve dvojbe, najbolji interpretator bio je Ramiz Redžepagić s pjesmom Samo da znaš, a predivan dojam upotpunili su kao plesni par Nađa Kasumović iz Bihaća i Darmin Hadžić iz Velike Kladuše. Ovaj nastup na Bihaćkom festivalu Ramiz će, nakon višegodišnje pjevačke pauze, iskoristiti kao odličnu odskočnu dasku u same vrhove estrade, jer je pokazao da mu je upravo tu mjesto.
   Najboljom inerpretatorkom proglašena je Sanela Šakovićkoja je pjevala pjesmu Ljubomora.
   Nemdžad Alić Nemdžo nagrađen je za najbolji aranžaman, za pjesmu Euforija, koju je pjevala Sadi, a nagrada za najbolji tekst pripala je autoru Muji Behremu i pjesmi Ostavi suze u interpretaciji Mirse Čomage.
   Nakon velike muzičke priredbe, učesnici Festivala nastavili su druženje na after party u auli Doma VF, gdje je poslužena i festivalska torta koju je za ovu priliku lično pripremio Ibrahim Jukan.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
always exclusive studio 2t