studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

Susreti maturskih generacija učenika

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
DEJAN CUKIC
GRUPA 187

HANA JUSIC

Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamovic
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna

 Život  ih odnio na sve strane

 

 

  Učiteljska maturska generacija 1969
   Bihać, 28.05.2005. - Ovo je mjesec obilježavanja godišnjica mature, prisjećanja na srednjoškolske dane i sve one zgode iz škoskih klupa. Na sve strane, u većem ili manjem broju okupljaju se bivši maturanti, od kojih su se mnogi "razmilili" širom svijeta i ponovo oživljavaju  priče iz svog mladalaštva.
    Mada nije "okrugla godišnjica", slijedeći naviku okupljanja svake godini u zadnjoj suboti mjeseca maja/svibnja, danas se okupio i dio maturanata Srednje učiteljske škole u Bihaću, da bi obilježili 36. godinu mature i rastanka od srednjoškolskih klupa. Od 120 maturanata 1969., u Restoranu "unski smaragd" u Srbljanima kod Bihaća, ovaj put sastalo se 8 slavljnika, koji danas žive i rade u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj: Hatidža-Điđa Pečenković, Halida Mulić, Antonija Vučković, Asima Mujagić, Pero Hodak, Tomislav Turkalj, Džehva Šarić i Nasiha Zjakić. Kamera našeg webstudija je bila tu i načinila ovaj snimak.
    Obzirom da su minule decenije učinile svoje i da se generacija učitelja i učiteljica 1969. iz bihaćke škole rasula po cijelom svijetu, možda je i ovo prilika da se na naš mail
( studiomissuna@yahoo.com ) jave i oni pripadnici ove generacije sa kojima se izgubio kontakt, kako bi 40. godišnjicu obilježili  u što većem broju.
                                                                  *  *  *
 

 

  always exclusive studio 2t