studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

Koraljka Dilić za MissUna.com
Koncertni program Jelene Radan
„Moja potraga za fadom”
 

                         Jelena Radan  28. rujna u New Yorku
                              (art klub Alpha Beta, Brooklyn)

   
Nakon niza uspješnih koncerata koje je zajedno s grupom Meritas održala  u sklopu svoje prve američke turneje „Detroit Tour”, Jelena Radan će u nedjelju, 28. rujna izvesti svoj koncertni program „Moja potraga za fadom” u New Yorku!
   
Koncert koji nije bio planiran u sklopu američke turneje koja se tijekom protekla dva tjedna odvijala u američkim državama Michigan i Illinois organiziran je na inicijativu portugalskog glumca iz New Yorka Hojia Fortune, koji je, fasciniran Jeleninom interpretacijom portugalskog fada, odlučio učiniti sve da Jelena Radan nastupi u popularnom art klubu Alpha Beta u Brooklynu. 
   
„I u ovom trenutku, kad je očito da ću zapjevati fado u New Yorku, ne mogu reći da sam sasvim svjesna situacije. Mislim da to postajem u samom trenutku izvedbe, svjesna činjenice gdje se zapravo nalazim.” otkriva Jelena Radan koja danas zajedno s djevojkama iz grupe Meritas leti iz Detroita put „Velike jabuke”.
   
„Predivno je što i tijekom naše zajedničke turneje, s Meri i Anitom iz Meritas, sada imamo priliku nastaviti naše glazbeno putovanje u  New Yorku, jer moju večer fada planiramo začiniti i pjesmama grupe Meritas.” ističe Jelena, koju će tijekom koncerta u klubu Alpha Beta pratiti renomirani urugvajski jazz gitarist Beledo, dok će se Meri i Anita predstaviti s nekoliko hitova grupe Meritas.
   
Već tjedan dana hrvatsko-američka ekipa slaže logistiku za predstojeći koncert u gradu koji nikada ne spava, a podršku koncertu dali su i mnogi Hrvati s američkim adresama koji će se pridružiti koncertu, posebice Daniela Urem iz Doors Art Foundation, hrvatska konzulica za kulturu u New Yorku Ljiljana Vinković i glavna urednica lista Croatian Chronicle Višnja Miočić.
   
„Sigurna sam  da ovo nije posljednji put da ću zapjevati u ovom gradu!” rekla nam je Jelena pred sam odlazak u New York. „Nadam se još mnogim lijepim događajima u New Yorku i Americi uopće, i u budućnosti. Ovo je avantura koju nismo mogle propustiti!".
 
 
always exclusive studio 2t