studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
DEJAN CUKIC
GRUPA 187

HANA JUSIC

Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamovic
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna
 
 
     Veli Iž, 03.06.2007.- Tri nezaboravna dana, oko 40 gostiju, koji prakticiraju jogu, iz Bihaća, Karlovca i Zadra, među kojima i naš webmaster, proveli su na otoku Ižu, u velom Ižu. Njihovim dolaskom u Hotel "Korinjak" označen je početak ljetne turističke sezone.
   Za većinu naše grupe, ovaj hotel i otok Iž bili su pravo otkrivenje, kao jedno od rijetkih odredišta gdje se gost može osjećati tako  opušteno, prirodno i slobodno, u potpunosti se duhovno i fizički relaksirati i doživjeti odmor u punom smislu te riječi.
    Za one koji to ne znaju, otok Iž je jedan od bisera sjeverne Dalmacije, na samom rubu kornatskog arhipelaga, 14 milja udaljen od Zadra, površine 18 kvadratnih kilometara šumovitog i mirisom bogatog otočkog pejzaža.
    
    Hotel "KORINJAK" - raj
    
za odmor duše

    Uza sve vrijednosti koje krase otok Iž, gradić Veli Iž je poznat i po Hotelu "Korinjak". Ovo je jedno od zaista rijetkih odredišta, ne samo na Jadranu već i šire, koje je u svijetu poznato kao centar tzv. duhovnog turizma. Tokom cijele sezone ovdje se organiziraju brojna zanimljiva događanja u kojima i kao aktivni sudionik imate priliku da se u cijelosti posvetite sebi i uspostavljanju vlastite ravnoteže i jedinstva duha i tijela.
    Jer, pored sunca i kristalno čistog mora, što je posebno za djecu pravi raj, tu su i uravnotežena isključivo vegetarijanska prehrana, fizičke vježbe za tijelo, meditacije i brojne stručne radionice, kako za početnike tako i za one koji su otišli dalje u vlastitoj samospoznaji. Pruža vam se mogućnost za savjetovanja, njegu fizičkog tijela (masaže) kao i iscjeljivanje od raznih bolesti. Šire o svemu ovome naći ćete ako slijedite ovaj link.
    Za one koji bi ipak da već na ovoj stranici otkriju smisao riječi ODMOR ZA DUŠU, pojasnićemo to u par rečenica: Za umorne ljude, ljude pod stresom, za one koji žele saznati više o sebi i drugima... tokom ljetne sezone odvijaju se programi koji će osnažiti vaše tijelo i duh i osigurati vam cjelovit psihofizički oporavak. Svakodnevne su aktivnosti joga vježbi po sustavu Paramhans Swami Maheshvaranande "Joga u svakodnevnom životu".
    Pored toga, tu su i drugi programi poznatih voditelja iz zemlje i svijeta. Gostima se nude razni tretmani masaže, kiropraktike, akupunkture, reykia, kozmetike, bioenergije...
    A, uz sve to, tokom cijelog dana hotel vas časti čajevima od ljekovitog bilja ubranog na otoku...
 
    
Dani u okruženju divnih i plemenitih osoba
    Povod za ovu reportažu je, rekosmo, boravak grupe jogija iz tri grada i dvije države na dan otvorenja turističke sezone u Hotelu "Korinjak".
    Dogovor za ovo divno i nezaboravno trodnevno druženje je napravljen nedavno u Umagu na Međunarodnom joga seminaru kojeg je održao lično SVAMIDJI (Paramhans Swami Maheshvarananda), učitelj joge - autor cjelovitog međunarodno priznatog sistema "Joga u svakodnevnom životu".

    
Naš webmaster je sa jogijima boravio tri dana i doživio opisani "odmor za dušu". Shvatio je vrijednost prakticiranja joge u svakodnevnom životu. Doživio jutarnje meditacije i joga vježbe kod izlaska sunca u 6,15 sati, iza obrisa otoka Ugljena...doživio one nečujne zvuke i vibracije prirode čiji je neraskidiv dio, planinario sa ostalim gostima na brdo Korinjak sa kojeg se pruža čarobni pogled na cijeli otok ali i na obrise udaljenih Kornata, upoznao tako divne i plemenite ljude, a u lijepom sjećanju ponio i ljubazno osoblje hotela "Korinjak" koji se zaista nesebično trude da vam pruže osjećaj kao da ste doma, među vlastitom familijom...
 
    

     Što je «JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU»
    

    
"Joga u svakodnevnom životu" autora Paramhans Swami Maheshwaranande je cjelovit sustav, kojeg je osmislio svjetski poznati Učitelj yoge Paramhans Swami Maheshwaranandaji - Swamiji, borac za mir u svijetu, toleranciju među ljudima, rasama, religijama... temeljen na tradicionalnoj, klasičnoj indijskoj yogi, podijeljen u osam osnovnih stupnjeva, koji postepeno praktikante uvodi u asane, pranayamu, meditaciju, tehnike opuštanja, kriye i ostale tehnike…
    
Dobrobit prakticiranja ovog sustava je postizanje četiri zdravlja: tjelesnog, socijalnog, mentalnog i duhovnog zdravlja, te konačno samorealizacija.
    
Joga vježbe po sustavu  "Joga u svakodnevnom životu" tokom ljeta u Hotelu "Korinjak" vodi Sonja Jakšić. U vrijeme naše posjete ona je sa svojim prijateljicama, koje tokom godine prakticiraju jogu u Zadru, tako nesebično organizirala naš sadržajan boravak i odmor, da je sve ličilo kao jedan divan i neponovljiv san.
 
    O ovom i prethodnom druženju jogija u čarobnom Martin Brodu (BiH) pogledajte reportažu na adresi: blog.smaragdnadolina.net

 
 
always exclusive studio 2t