studio za dizajn i webdizajn 2t

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamovic
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna

Svjetske zvijezde u magazinu MISS UNA


Belmondo sa slovackim novinarkama: Mihaela, J.P., Katarina i Zuzana.

Jean-Paul Belmondo
exclusive: Zuzana Cizmarikova urednica TASR 

   Bratislava, avgusta 2001.-  Popularni i u svjetu poznati glumac Jean-Paul Belmondo, koji se prije nekoliko dana tesko razabolio, posjetio u junu medunarodni festival Art Film u Slovackoj. Narod, koji ga je docekao na ulicama malog grada Trencianske Teplice, bio je ugodno iznenadjen njegovom jednostavnoscu i skromnoscu. Uvijek nasmijan,
dosao je sa Beckog aerodroma sa svojim bodyguardom, koji mu je osobni prijatelj vec trideset godina. Kasnio je nekoliko sati, i zato je odmah brojne prisutne zamolio da mu oproste. Noc prije mu je umro dugogodisni prijatelj - pas Kalypso.
      Legenda francuskog i svjetskog filma se po, svojim rijecima, unatoc ogromnom uspjehu kojeg je postigao u zivotu, na filmu,  oduvijek trudio da ostane i bude jednostavan kao sto to i jeste.
     - Hvala sudbini za slavu, ali ja zivim kao i prije - rekao je na press-konferenciji. - Spavam u  istom krevetu, imam iste prijatelje, volim svoju porodicu i imam vrt, u kojeg nikoga ne pustam - pricao je uz svoj tipicni osmjeh.
      68-godisni Belmondo objavio je i svoj recept za srecu: - Nikad nisam gledao na svoje godine. Ako mi zdravlje dozvoli, nastavicu u svom poslu. Ako ne, kazem sebi, imao sam fin zivot. Bitno je svaki dan se  probuditi sa pricom: Ja sam sretan... -rekao je poznati glumacki kaskader, tada i ne znajuci sta ce mu se desiti za dva mesjeca.
      Glumacka umjetnost daje ljudima svojevrsnu imaginarnost. Po njegovom misljenju gluma i film su u mogucnosti izazvati u ljudima zelju za snovima. Zato mu u filmovima ne smetaju lijepe zene ili auta: 
     -Znam da je na svijetu  puno bijede, rata i nesrece, ali film treba da pomogne ljudima da sve to zaborave, i sanjaju o finim stvarima,- rekao je Belmondo. Najavio je i svoje najblize filmske planove.
     U decembru ove godine trebao je poceti raditi novi film, koji bi se  zvao LAV. Takoder je htio igrati u pozoristu. Bebel, kako ga od milja zovu, nakon posjete Slovackoj, gdje je dobio nagradu Glumacka misia, otisao je u Madjarsku...
    Na godisnem odmoru na Korzici ovog avgusta tesko se razbolio. Slovacke novinarke i team 2t zele velikom momku i glumcu uspjesno ozdravljenje.

 
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER
Optimizirano za rezoluciju 800x600,  MSIE 4.0 ili više
 

  always exclusive studio 2t