studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
DEJAN CUKIC
GRUPA 187

HANA JUSIC

Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamovic
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna
 

        Potvrđeno - najveći dječji spektakl...
   Sarajevo, 14.06.2007.- Danas je na festivalu bio Dan policije u sklopu projekta "Rad policije sa zajednicom". Svi posjetitelji su se mogli družiti sa policijskim službenicima, saznati nešto više o njihovom poslu, voziti se u službenim automobilima, motorima.
     Na platou je bio veliki broj štandova ambasada čije osoblje se družilo sa mališanima, ali su im ponudili i neka od njihovih nacionalnih jela.
     Uz Egipatsku ambasadu izložena je i piramida od balona, a najzanimljivije je bilo na štandu ambasade Danske, jer su se djeca mogla igrati sa lego kockama i osvojiti nagrade, što je i privuklo veliki broj djece na ovaj štand.
     Prije projekcije održana je i kratka modna revija manekenske agencije Nova MaS, čiji mladi manekeni su nosili modele Bosanskih rukotvorina, a nakon njih su na pistu izašli i manekeni NVO Svjetlo.
     Na filmskoj projekciji Spiderman 3, dvorana je bila prepuna.
     Preko pet hiljada djece prisustvovalo je zatvaranju ovogodišnjeg Kid's Festivala!
     Organizator je zadovoljan ovogodišnjim festivalom jer je ispunio naša očekivanja.
     U proteklih sedam dana posjetilo nas je preko 50 hiljada djece, što je još jedan dokaz da smo najjača manifestacija za djecu!
     Zahvaljujemo se svima koji su nas posjetili, našim vjernim sponzorima i medijskim pokroviteljima, svim medijima koji su posvetili svoje dragocjene minute našem festivalu i najviše djeci jer su prepoznali vrijednost ovog festivala. On je za njih i organizovan!
     Vidimo se 2008. godine, na 5. Kid's Festivalu!
    
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić        Za kraj Spiderman 3
   Sarajevo, 13.06.2007.- Danas je konačno završena i izložena piramida od balona koja je pravljena prethodnih pet dana. Tom prilikom smo organizovali druženje novinara sa umjetnicima koji su napravili piramidu.
     U posjetu nam je došlo oko hiljadu djece van Sarajeva: Petrovac, VItez, Kakanj, Zavidovići, Bugojno, Gornji Vakuf, Bihać, Maglaj, Istočno Sarajevo koji su imali priliku gledati animirani film Prošiš'o kroz šolju.
     Danas je na platou bila i izložba Oldtimer kluba Sarajevo, koja je naročito privukla pažnju mališana. U radionici "Čitaj BiH" knjigu Mali princ, čitao je Grujica Spasović, ambasador Srbije u BiH.
     Sutra je posljednji dan Kid's Festivala! Najavljen nam je veliki broj ambasada: Danska, Švicarska, Norveška, Pakistan, Egipat, Palestina i Švedska, koje će na svojim štandovima pripremiti prigodna iznenađenja za posjetitelje i družiti se s njima.
     Posljednji dan festivala je ujedno i Dan policije, te će stoga sve policijske snage iz Bosne i Hercegovine biti prisutne na platou sa svojim radionicama, predvođeni EUPM-om. U kutku "Čitaj BiH" djeci će knjige čitati Nataša Vodušek, ambasadorica Slovenije i Jenet Redfern, OSCE službenica za informisanje.
     Za kraj smo ostavili veliko ovogodišnje filmsko ostvarenje Spiderman 3.
     Dođite i sutra da se družimo i zajedno zatvorimo Kid's Festival!
    
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić


     
        Programi i mađarki gulaš malim posjetiocima
    
     Sarajevo, 12.06.2007.-
Još jedan dan Kid's Festivala je prošao. Danas nas je posjetilo do 1500 djece van Sarajeva, kao i mnogo veći broj male raje iz Sarajeva.
     Dvorana je opet bila ispunjena do posljednjeg mjesta! Kao što smo najavljivali, posjetili su nas ambasador Rycroft koji je bio gost na radionici "Čitaj BiH". Na ovoj radionici su učestvovali i popularni tv voditelji Elvir Hadžijamaković – Lilo i Lejla Sarić. I ambasador Varga je takođe bio u posjeti i on je dijelio tradicionalni mađarski gulaš svim posjetiteljima.
     Sutra ćemo na Kid's festivalu imati i štand Italijanske ambasade na kojem će poklone dijeliti Alessandro Fallavollito, ambasador Italije u BiH. Na radionici Čitaj BiH, sutra će gosti biti Grujica Spasović, ambasador Srbije u BiH, kao i Enver Lugavić – Kice i Amel Ćurić.
     Cooperazione Italiana će imati još jednu novu radionicu – lutkarsku, koju će voditi Hamica Nametak, a on će zapravo učiti posjetitelje kako glumiti tj. koristiti lutke u predstavama. Gost Kid's Festivala će biti i Aldo Ficignamo, direktor talijanske kooperacije za razvoj.
     Sutra prikazujemo animirani film Prošiš'o kroz šolju.
     Podsjećamo Vas da sutra pripremamo piknik i druženje novinara sa umjetnicima, a povodom završetka piramide od balona i naravno pozivamo Vas da nam se pridružite!
        
                         Poziv novinarima
    
    
Poštovane kolege,
    
     Podsjećamo Vas da u srijedu (13. juni) planiramo održati piknik sa novinarima, na kojem će kanadski umjetnik Sean Rooney, izložiti piramidu od balona koju je prethodnih pet dana gradio, zajedno sa svojom kolegicom Sinom Greinert, na Kid's Festivalu.
     Nadamo se da ćete nas posjetiti, s obzirom da je to nesvakidašnja pojava u našoj državi. Osim toga imaćete priliku dobiti intervju od izvrsnog, internacionalnog balloon artista.
     Pikniku će prisustvovati i Ahmad al-Sayed Khattab, ambasador Egipta u BiH, sa suprugom.
     Očekujemo Vaš dolazak na ovo egipatsko piknik druženje koje će biti održano u dvorani "Mirza Delibašić" u 12h, te da ćemo se uz tradicionalne egipatske poslastice, hranu i piće, opušteno družiti!

                    Danas u dvorani 5.000 posjetilaca
    
Sarajevo, 11.06.2007.-
Danas se tražilo mjesto više u dvorani Mirza Delibašić, na filmskoj projekciji Mr. Bean na odmoru, pa su mnogi ostali pred ulazom u dvoranu! Na projekciji je bilo preko pet hiljada posjetilaca te je stoga organizator odlučio unijeti dodatne stolice i klupe.
     Sutra takođe očekujemo veliki broj organizovanih grupa. Na štandu ambasade Mađarske, sa djecom će se družiti Imre Varga, mađarski ambasador u BiH, sa početkom u 14h. U posjetu će nam doći i Matthew Rycroft, ambasador Velike Britanije koji će učetsvovati i u OSCE kutku "Čitaj BiH". Posjetit će nas i eminentni britanski kompozitor, Nigel Osborne, koji će voditi radionicu Sevdah Opera. Osborne će zajedno sa članovima svog tima Opera Circus komunicirati sa djecom putem muzike. Naime, sviraće i pjevaće zajedno sa djecom pjesme iz čitavog svijeta!
     S obzirom da je sutrašnji dan na Kid's Festivalu posvećen djeci sa smetnjama u razvoju, NVO altruista Svjetlo će organizovati radionice u kojima će učestvovati djeca iz sljedećih centara i škola: Los Rosales – Mostar ; Specijalne Škole – Mostar; Centar za djecu ometenu u razvoju – Prijedor; Udruženje Sunce – Derventa; Centar Koraci nade – Tuzla; Udruženje Zemlja djece – Tuzla; Udruženje Osmjeh – Gračanica; Društvo Mozaik - Gračanica; Udruženje Leptir – Bugojno; Centar Duga – Novi Travnik; Udruženje Kutak radosti – Gradačac; Udruženje Umero - Maglaj; Udruženje Sunce – Pale; Centar Nada – Rudo; Zavod Mjedenica – Sarajevo; Centar Vladimir Nazor - Sarajevo i NVO altruista SVJETLO – Sarajevo.
     Održaće se i žonglerska radionica Mashvatri kao i cirkus Šarineli, koji će pripremiti performans na platou Skenderije i raditi sa bosanskohercegovačkom djecom.
     Za sutra smo pripremili film Noć u muzeju, a naši sponzori nastavljaju sa podjelom poklona prije projekcije.

   
                 POZIV NA KID'S PYIRAMID PICNIC
    
Sarajevo, 11.06.2007.- U SKENDERIJI, SRIJEDA 13. JUNI U 12 sati. Mit i mnogobrojna pitanja oko bosanske piramide Sunca u Visokom, inspirisala je kanadskog umjetnika Seana Rooneya, koji je odlučio da zajedno sa svojom njemačkom kolegicom, Sina Greinert, posjeti Sarajevo i na Kid's Festivalu napravi "pravu piramidu" od balona.
    
"Počeli smo graditi piramidu od balona, eksperimentalno, kao jedinstvenu umjetničku kreaciju. Bizu šest hiljada djece dnevno iz čitave Bosne i Hercegovine posjeti Kid's Festival. Stotine njih učestvuju u izgradnji piramide svaki dan. Ova piramida nosi poruku univerzalnog razumijevanja: kosmos kretivnosti, kulture i svjetlosti." pojašnjava Sean Rooney, "graditelj" piramide.
    
Piramida će biti gotova u srijedu i odlučili smo pozvati Vas, novinare, kako bismo otkrili ovu ogromnu skulpturu visine sedam metara, dok ovo umjetničko djelo ne nestane, s obzirom da art baloni ne traju dugo, osim u ljudskim mislima!
    
KID'S FESTIVAL POZIVA SVE NOVINARE DA NAS POSJETE U SRIJEDU, 13. JUNA U 12H, NA KID'S PYRAMID PICNIC, GDJE ĆE IMATI JEDINSTVENU PRILIKU ZA SNIMANJE I FOTOGRAFISANJE OVE NEOBIČNE POJAVE U NAŠEM GRADU I DRŽAVI.
    
Okupljeni oko naše veličanstvene piramide od balona, moći ćete pričati sa ova dva internacionalna umjetnika i o pravim egipćanskim piramidama, visočkoj piramidi Sunca, kao i o njihovoj ideji da obje prikažu kroz kretivnu izradu piramide od balona.
    
Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, te da ćemo se zajedno zabaviti na Kid's pikniku!!! Dobrodošli!
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić    
                     Djeca na sceni u i u gledalištu
     Sarajevo, 10.06.2007.-
Danas nas je posjetilo preko hiljadu mališana iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, dok je dvorana opet bila ispunjena do zadnjeg mjesta zbog filmske projekcije Sezona lova!
    
Cooperzione Italiana je pored redovnih radionica, održala i najavljivanu radionicu Clownterapia koja je bila jako posjećena. Djeca iz SOS Kinderdorfa su danas odigrala predstavu, a organizator i pokrovitelj predstave bio je Ured za kulturu španske ambasade, dok ju je režirala Arma Tanović-Branković. SOS Kinderdorf je takođe održao brakedance radionicu.
    
Sutra će u posjetu Kid's Festivalu doći brigadir general Simon Deakin, šef štaba EUFORA, kao i Jiri Kudela, ambasador Republike Češke u BiH, koji će ujedno gostovati i u OSCE kutku "Čitaj BiH". Gost u ovom kutku će biti i Alma Dautbegović, voditeljica Kantonalne televizije Sarajevo.
    
Najavljen je veliki broj grupa, čak 31 grupa iz cijele BiH!
    
Nadamo se da će ih nakon radionica odlično zabaviti Maja Milinković, kao i da će se dobro nasmijati uz filmsku projekciju Mr. Bean na odmoru.
    
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić

         .......................................................................................................................

  
    
                          Uz zabavu, djeca izrađivala lutkice
    
Sarajevo, 09.06.2007.- Danas je bila prepuna dvorana na filmskoj projekciji Mravator!
    
Djeca su oduševljena nastupima holandskih volontera Bosnian Child Foundation, jer su ih prije projekcije zabavljale njihove grupe: Caramba i streetdanceri Bosnian Child Foundation.
    
Sutra će nas posjetiti Sebastiano Giangrave, talijanski general iz EUFORA. U OSCE kutku "Čitaj BiH" djeci će čitati knjige Ann Phillips, nastavnica i Alma Čardžić, poznata bosanskohercegovačka pjevačica.
    
Od radionica Vam izdavajamo "Mimički teatar" kojeg vodi britanska umjetnica Daniela Garcia Casilda, u kojem interaktivno učetsvuju mali posjetioci. "Arhetipalnu radionicu" vodi Željka Lemez iz Centra urbanog življenja, a u ovoj radionici djeca se mogu po prvi put sresti sa izrađivanjem lutkica od vune i drugih tradicionalnih rukotvorina. Cilj radionice je da ovaj stari zanat predstavi mladima i ukaže na mogućnosti njegove primjene u savremenom životu.
    
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić
    T: +387 (0) 61/835-312
    F: +387 (0) 33 534 045
    @: naida.karahodzic@gmail.com

         
.......................................................................................................................
 

    
                    
Završio je prvi dan Kid's Festivala!
    
    
Posjetila nas je Semiha Borovac, gradonačelnica grada Sarajeva i obratila se prisutnima u dvorani "Mirza Delibašić" pred samu projekciju filma Shrek 3.
    
"Gradska uprava i ja lično, podržavamo ovaj festival jer je on odličan projekat za naš grad. Možete računati na našu podršku i ubuduće".
    
Projekciji je prisustvovalo oko pet hiljada posjetilaca, dok je kroz radionice prošao mnogo veći broj mališana. Ključ, Drvar, Jelah, Travnik, Višća, Teslić, Gornji Vakuf su samo neka od mjesta odakle su nas danas posjetila djeca.
    
Sutra (09. juni) imamo najavljen dolazak Dimitrisa Kourkoulasa, ambasadora Europske Unije jer je Dječiji dan Europe na Kid's Festivalu. Dolazi nam i Maryse Berniau, francuska ambasadorica u BiH, kao i brigadir Oberst Rudolf Giegeling, šef njemačkog kontigenta EUFORA – Rajlovac.
    
U OSCE kutku "Čitaj BiH", gosti će biti: Chris Bennett, direktor komunikacija OHR – EUSR, Mihael G. Muller, direktor Raiffeisen banke i Fuad Backović Deen, koji će ujedno zabaviti djecu prije projekcije animiranog filma Mravator.
    
Nova MaS će održati manekensku radionicu na kojoj će mališani imati priliku naučiti prve korake manekenstva. Radionicu će voditi Irna Smaka, Miss BiH 2005 i Emir Fazlić, Best model BiH 2006.

    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić
    T: +387 (0) 61/835-312
    F: +387 (0) 33 534 045
    @: naida.karahodzic@gmail.com

         
.......................................................................................................................
                                  OBAVIJEST ZA MEDIJE / PRESS RELEASE:
                                                   Sarajevo, 07.06.2007.
                               Sutra počinje 4. Kid's Festival!
    
     Ove godine smo pripremili dva otvorenja ove dječije manifestacije.
Prvo otvorenje će se desiti u 14h na platou Skenderije, kojim će se ozvaničiti početak festivala i otvorenje radionica. Susanne Prahl Landžo, direktorica festivala i Vincenzo Coppola, komesar Policijske misije Evropske Unije u BiH će pustiti balone koji su specijalno pripremljeni za otvorenje.
     Drugo otvorenje će se desiti u 17h po ulasku djece u dvoranu "Mirza Delibašić" gdje će Semiha Borovac, gradonačelnica grada Sarajeva, kao počasni gost festivala pozdraviti sve prisutne i svojim dolaskom potvrditi veliki značaj festivala za Grad Sarajevo, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.
    
Sačuvali smo određen broj ulaznica za prvi dan festivala, kako bi svi zainteresovani za projekciju Shrek 3, imali mogućnost da istu pogledaju.
    
Osim toga, veliki broj ulaznica će u narednim danima biti besplatno podijeljen putem naših medijskih sponzora: ntv Hayat, radio Stari Grad, Oslobođenje, kao i putem Televizije Kantona Sarajevo.
     Pozivamo Vas sve da prisustvujete ovom događaju i Vašim prisustvom takođe uveličate otvorenje 4. Kid's Festivala, a samim tim i prenesete sliku u javnost.
    
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić
    T: +387 (0) 61/835-312
    F: +387 (0) 33 534 045
    @: naida.karahodzic@gmail.com

         
    
Stižu prvi gosti i učesnici Kid's Festivala
    
    Sarajevo, 06.06.2007.- Danas su stigli prvi gosti i učesnici 4. Kid's Festivala: 80 volontera, muzičari i umjetnici iz Holandije, klaun David Holzman iz Bostona, koji će nastupati svaki dan tokom trajanja Festivala, sa početkom u 14h. Stigli su i baloon artisti, Sean Rooney i Sina Greinert, koji su već počeli sa pravljenjem piramide od balona!
    Svaki dan pred početak projekcije imaćemo nastup plesnog studija Seven Gordana Radića.
    Ulaznice za Kid's Festival se mogu kupiti svaki dan na platou Skenderije od 11h, po cijeni od 2 konvertibilne marke.
    Danas Vam predstavljamo radionice Italijanske kooperacije za razvoj, koje će djeca moći posjetiti tokom Festivala.
    1. Izložba fotografija učenika mostarske Gimnazije i mladih iz kolektivnog centra Tasovčići pod naslovom Viđeno našim očima. Mladi su kroz niz radionica održanih u mjesecu novembru prošle godine naučili osnove fotografske umjetnosti i sami se okušali u fotografiranju, slikajući stvarnost koja ih okružuje viđenu njihovim očima.
    2. Dječaci i djevojčice iz kolektivnog centra Tasovčići predstavit će svoje klovnovske vještine naučene tijekom radionice koju je za njih održala italijanska asocijacija Mali princ, a koja se bavi aktivnostima koje spadaju u domenu CLOWNTERAPIJE ili terapije osmjehom.
    3. Radionicu o usnoj higijeni će voditi dr. Šemsa Ajanović gdje će djeci objasniti važnost pranja zuba, korisne mjere sprečavanja nastanka karijesa, ali i drugih usno-zubnih oboljenja.
    4. Odjel za djecu i mlade Italijanske Kooperacije za Razvoj je realizirao 5 slikovnica na temu očuvanja prirode i prirodnih resursa u BiH. Slikovnice su namjenjene djeci od 6-9 godina, a nacrtali su ih učenici srednjih umjetničkih škola iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke. Tokom Kid's Festivala će održati promocije ovih slikovnica koje su se pokazale korisnim nastavnim materijalom za učitelje razredne nastave, nastavnike eko-sekcija i svih onih koji se žele baviti jednom važnom temom kao što je očuvanje i valorizacija prirode.
    
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistentKid's Festivala
    Naida Karahodžić
         
    
Kid’s Festival postao manifestacija iz oblasti
    
kulture od interesa za Grad Sarajevo
    
    Sarajevo, 25.05.2007.- Pred sami početak 4. Kid’s Festivala dobili smo informaciju od Službe za društvene djelatnosti Grada Sarajeva da je Odlukom Gradske uprave Kid’s Festival postao manifestacija iz oblasti kulture od interesa za Grad Sarajevo.
    Direkciji Kid’s Festivala izuzetna je čast što je Grad na čelu sa Gradonačelnicom prepoznao bogat program ove kulturne manifestacije kao i važnost ovakvog vida okupljanja i druženja djece kao i činjenicu da u toku sedam dana trajanja Festivala glavni grad Bosne i Hercegovine postaje “dječiji grad”.
    Ova Odluka za Direkciju Festivala predstavlja dodatni motiv ali i obavezu da u narednim izdanjima Kid’s Festival bude dodatna prilika djeci iz cijele BiH da dolazak na Kid's Festival iskoriste za posjetu velikom broju kulturno istorijskim znamenitostima, šetnju Sarajevom kao i da upoznaju multietničnost i multikulturalnost svog glavnog grada.
     
    Služba za odnose sa javnošću
    Media assistent Kid's Festivala
    Naida Karahodžić
    T: +387 (0) 61/835-312
    F: +387 (0) 33 534 045
    @: naida.karahodzic@gmail.com
    

 
 
always exclusive studio 2t