for you from our team - journalist, webmaster and designer tomislav turkalj

we present news and photo news of culture, art, fashion, music, life and sport

  
PJESMA IZ DUBINE SRCA Vec pomalo zaboravljeni sevdah, desio se jedne  tihe, jesenje noci... Terasa Restorana "Gurman", na samoj obali  Une, rijeke neponovljive ljepote.
   Cuveni harmonikas Bajro Redzic iz Cazina, kojeg "bije glas" da zna vise od pet hiljada pjesama, vec je kanio pospremiti harmoniku, jer su se razilazili i posljednji gosti.
  Odnekud, u povratku s mora, stvori se Emir Dedic, pjevac, sevdalija, sa adresama u Sarajevu i Holandiji, a poslom naidje i nas webmaster.
   Tamo gdje se nadju dvojica sevdalija, odmah se rodi ideja da se zasvira i zapjeva onako, za svoju dusu. Odmah pozvase, takodje muzicke meraklije, Hasana Toromanovica, koji dovuce svoj kontrabas i Mirsada Besirevica, vrsnog gitaristu, dugogodisnjeg clana "Okusa meda" .
Sve su to muzicari-veterani. I tako, spontano, krenu sevdalinka, ona koja se rijetko moze cuti i dozivjeti. Iz dubine duse, iz dubine srca. Webmasteru je ostalo da se podboci, slusa i uziva u jednom neformalnom i neponovljivom koncertu, jer jedini je on bio publika. Trajalo je to do iza ponoci, kad je poceo od Une dopirati prohladan dasak, najavljujuci povjetarac. Bilo je vrijeme da vas webmaster krene doma, a nase sevdalije su ostale, uz pjesmu, mezetluke i bokalic rakijice. Tek su se ugrijali... Uz sav silni repertoar kojeg su izveli, nasem webmasteru su, po njegovoj zelji, za rastanak odsvirali i otpjevali dragu makedonsku pjesmu "Kales bre Andjo". Decki su zaista fenomenalni, a koncert za webmastera, tesko je bilo gdje ponoviti. Takvo sto malo ko moze dozivjeti...

listaj dalje/next>>

E-mail: studio_2t@yahoo.com