studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

   "Zahtjevala sam ugovorom da na sceni tokom takmienja u Atini nastupim u kreaciji dizajnera po mojoj elji. Insistirala sam na tome jer elim skrenuti panju na bh. talenat koji je afirmisan ne samo u BiH ve i u inostranstvu, a odabir i ast je naravno pripala naoj najboljoj bh. dizajnerki Jasni Hadimehmedovi-Bekri.

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
DEJAN CUKIC
GRUPA 187

HANA JUSIC

Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamovic
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna

BiH TINKA PJEVA ZA VICARSKU NA EUROSONGU 2006.

 

 

Na sceni u kreaciji bih-modnog dizajnera
   Sarajevo,08.02.2006. - Tinka, bh. pjevacica i magistrica solo pjevanja, predstavlja vicarsku na Eurosongu u Atini 2006.
   Tinka ugovorom zahtjeva da na sceni u Atini nastupi u kreaciji poznate bh. dizajnerke.


  Pjesmu If We All Give A Little, s kojom e vicarska grupa Six4One nastupati na Euroviziji, uradili su Ralph Siegel i Bernd Meinunger, koji su skupa sa vicarskom dravnom televizijom Schweizer Fernsehen SFDRS bili zadueni za odabir est pjevaa na audiciji odranoj u novembru prole godine.
  Osim BiH Tinke, grupu Six4One, cine i: vedjanin Andreas Lundstedt, Keith Camilleri s Malte, Portugalac Marco Matias, Izraelka Liel Colete, te Claudija D'Addio iz vicarske.
  vicarska televizija je nakon izbora autora i pjevaa prela u treu, zavrnu fazu izbora svog predstavnika na ESC. Objavljen je naziv pjesme predstavnice vicarske koja nosi naziv "If We All Give A Little". Boje vicarske ove godine brani i naa poznata bh. pjevaica i tv zvijezda, magistrica opere i solo pjevanja, Tinka Milinovi, koja je prole godine na BH izboru za pjesmu Evrovizije osvojila drugo mjesto, i to s istim brojem bodova kao i prologodinje pobjednice.
  "Pjesma s kojom emo se predstaviti u Atini nosi naziv 'If We All Give A Little', i veoma je moan komad muzike. Ukoliko nas estoro zaista damo barem dio od onoga koliko istinski vrijedimo, onda sam uvjerena u uspjeh u Atini. vicarska televizija e pjesmu ubrzo pustiti u javnost", izjavila je Tinka za bh. medije.
  Njemaki producent i kompozitor Ralph Siegel je izrazio zadovoljstvo to je uspio pronai izuzetne pjevae koji e predstavljati vicarsku na Euroviziji u Atini. Kada su se pojavili zajedno u studiju, odmah smo znali da e to biti fenomenalan miks jer svi imaju izuzetne glasovne mogunosti, rekao je Siegel koji s nestrpljenjem eka njihov nastup na Evroviziji.
  Na pitanje kakav scenski nastup pripremaju za Atinu i u emu e se pojaviti na sceni, Tinka je odgovorila:
   "Zahtjevala sam ugovorom da na sceni tokom takmienja u Atini nastupim u kreaciji dizajnera po mojoj elji. Insistirala sam na tome jer elim skrenuti panju na bh. talenat koji je afirmisan ne samo u BiH ve i u inostranstvu, a odabir i ast je naravno pripala naoj najboljoj bh. dizajnerki Jasni Hadimehmedovi-Bekri.
   S Jasnom uspjeno saraujem ve 4 godine kroz Bingo Show, takmienja za BH Eurosong, i druge velike manifestacije na kojima se pojavljujem u njenim unikatnim kreacijama. Cilj mi je da bh. moda bude to vie prisutna na svjetskim pozornicama, i neizmjerno sam sretna to ponovo imam tu mogunost da ba ja predstavim milionima ljudi irom svijeta prekrasne kreacije Jasne Hadimehmedovi-Bekri, kako na sceni tokom mog nastupa na Evroviziji, tako i tokom mog boravka u Grkoj.
Jasnin rad izuzetno cijenim i mogu slobodno priznati da sam ve
godinama luda za njenim kreacijama. Nedavno sam imala priliku da predstavim njene kreacije u Africi tokom mog muzikog angamana na Kenya Fashion Weeku u Nairobiju na kojem smo obje uestvovale, a sad evo i pred milionskom svjetskom publikom na Evroviziji".
  Krue prie da Tinka u Njemakoj snima album i za inostrano traite koji bi trebao biti zavren i imati premijeru u isto vrijeme kad i njen bh. album prvijenac. Tako bi Tinka bila prva umjetnica sa naih prostora kojoj e uspjeti da objavi album na engleskom jeziku za inostrano trzite koji e se nai u prodaju na svih pet kontinenata.

                                                  * * *
 

 

  always exclusive studio 2t