studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com  

home-ulazna

Ekskluzivno za MissUna:
  USPJEH BIHAĆKOG SLIKARA

HAZIMU OTVORENA VRATA NA CIRIŠKOJ LIKOVNOJ SCENI

    Zürich, 19.11.2011. - Potvrdu svog slikarskog stvaralaštva, ovog vikenda, doživio je Bišćanin Hazim Dizdarević, kada je zajedno sa pet švicarskih i talijanskih autora, predstavljen na 24. tradicionalnoj božićnoj izložbi GALLERIE IM BETTLI u Dübendorfu (Zürich).
    Uz, ovdašnjoj likovnoj javnosti, odranije poznata slikarska i kiparska imena, Elena Abeni, Roland Kocherhans, Jörg Kasser, Nicole Stebler i Patricia Eichholzer, vlasnica galerije Frieda Höhn, je sa posebnim zadovoljstvom brojnim posjetiocima na otvaranju izložbe, predstavila bihaćkog slikara Hazima Dizdarevića naglašavajući visok domet njegovog umjetničkog stvaralaštva.

    Ovim nastupom bihaćki slikar ulazi u red respektabilnih likovnih autora u Cirihu, sto potvrđuju i izuzetne reakcije posjetitelja koji su još iste večeri rezervisali kupovinu gotovo svih njegovih izloženih djela, a već su mu ponuđeni termini i za izložbe u idućoj godini.
    Hazim Dizdarević živi već cijelu deceniju u ovom švicarskom gradu, u kojem je uz razne poslove koje je obavljao, nalazio dovoljno vremena i za svoj slikarski rad.

                    Zajednička fotka autora sa kustosom Yves Walliser-om

    Nastupom na ovogodišnjoj 24. Božićnoj izložbi u Galeriji IM BETTLI, postao je autor kojem se širom otvaraju vrata na ciriškoj likovnoj sceni.

 
always exclusive studio 2t