studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

  Bihać je imao elektrocentralu i kino još dok veći dio Evrope nije ni znaošta je električna sijalica

home-ulazna

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
DEJAN CUKIC
GRUPA 187

HANA JUSIC

Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamovic
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna

 

 


  Rajko Bogdanović, gen.manager Art Company

  Zajednički uspjeh: Boganović i Lipovača presijecaju filmsku vrpcu 
 
  Poklon građanima - ostvareno predizborno obećanje Hamdije Lipovače

  Svečanost je okupila brojne ugledne goste, javne i filmske radnike

  Filmska tradicija se nastavlja...

  Zadovoljni načelnici Bihaća i Kiseljaka: Lipovača i Ramljak
Simbol društvenog okupljanja i života
   Bihać, 23.02.2006. - Na Dan Bihaća otvoren je atraktivan arhitektonski objekat Kina "UNA". Riječ je o multiplex kinu, na mjestu nekadašnjeg starog objekta, koji nije bio u funkciji posljednjih petnaestak godina, iako tradicija kino predstava u Bihaću postoji od 1920. godine, neposredno nakon što je u ovome gradu izgrađena hidrocentrala, dok još veći dio Evrope nije ni znao šta je elektro-rasvjeta.
   Vraćanje tradicija kina u životne pore Bihaća predstavlja ne samo društveno-kulturološki značaj, već je to i ostvarenje jednog od predizbornih obećanja mladog bihaćkog načelnika općine mr. Hamdije Lipovače.

   On je u uglednoj filmsko-distributerskoj kući ART COMPANY Kiseljak našao respektabilnog partnera spremnog da i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, šireći svoje razvojne vizije, izgradi suvremenu koncepciju multiplex objekta, zaista rijetkog ove vrste i u širem okruženju.
   Na svečanom otvorenju Kina UNA, istinsko zadovoljstvo nisu krili ni načelnici općina Bihać mr Hamdija Lipovača i Kiseljak Mladen Ramljak (posebno ponosan što je ovaj projekat povezao dvije geografski veoma udaljene općine), ni arhitekta ovog modernog zdanja, ni investitori, niti bilo ko od prisutnih. Ovim su filmski distributeri dobili mnogo, ali su dobili i građani Bihaća, to je bar svima jasno.
   Jasno je da se ovaj događaj može, iz više aspekata, od kojih smo neke pomenuli, ocijeniti najznačajnijim u Bihaću u protekloj deceniji i simbolički navještava da ovaj grad i kraj napokon nakon duže pauze i tavorenja opet kreću naprijed.
   Ako zavirite u novi objekat, umjesto nekadašnje stare kino-sale, koju je pregazilo vrijeme, novi objekat, suvremeno koncipiran odiše elegancijom, a raspolaže sa tri manje kino-dvorane sa ukupno 238
sjedišta, pogodne i za ostale namjene, kao što su konferencije, prezentacije, razna kulturna i druga događanja, zatim restoranom-kafićem sa galerijom... Dakle, Kino UNA nije samo kino u pojednostav-ljenom tumačenju, već izuzetno mjesto i budući centar društvenog okupljanja i života.
   Zato sve čestitke Rajku Bogdanoviću, general manageru ART COMPANY, i cijelom njegovom timu koji su se, preuzimajući ulogu koja im je data, bez dvoumljenja uspustili u realizaciju ovog prilično skupog investicionog zahvata i u posljednjih mjesec dana gotovo danonoćno bdjeli u objektu forsirajući građevinare da istraju u bici s kratkim vremenskim rokovima kako bi objekat otvorili na Dan Bihaća i tako na najljepši način Bišćanima čestitali rođendan. Tako čestitke zaslužuju GP PLAN i njegovi kooperanti, ali i svi oni koji su vjerovali u cijeli projekat.
  Realizacija projekta Kino UNA, pokazuje da se sa više vjere u vlastite mogućnosti, sa odabirom pravih partnera koji imaju poslovnu hrabrost i jasne dugoročne razvojne vizije, mogu lakše i brže pokrenuti pozitivni trendovi i u drugim oblastima i tako napokon osigurati kontinuiran progres u bihaćkom kraju.

  Recimo još, u okviru svečanosti prikazan je i film GO WEST, nako čega su se kino-publici predstavili autori i dio glumačke ekipe ovog izvrsnog BiH-filma.
 

 

  always exclusive studio 2t