studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

Vrijedno izdanje rijetke medicinske stručne literatutre
MIKROINVAZIVNA KIRURGIJA U GINEKOLOGIJI
 
 
  
                     Prim.dr.med. Elmer Žutić, Prof.dr.sc. Dževad Džanić i Tomislav Turkalj
                                                        - Poklon knjiga prijatelju i suradniku

  

  
Bihać, 24.novembra 2010. – U životu svakoga od nas s vremena na vrijeme dese se neočekivani trenuci ili susreti koji čovjeka iskreno obraduju. Tako me je danas ispunio iskrenim zadovoljstvom telefonski poziv Profesora doktora sc. Dževada Džanića sa Ginekološko-akušerskog odjeljenja Kantonalne bolnice „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Naime, prof. dr.sc. Džanić je zajedno sa Prim.dipl.ing.dr.med Andreasom Rothom i grupom suradnika izdao knjigu MIKROINVAZIVNA KIRURGIJA U GINEKOLOGIJI. Na 400 stranica i sa oko 350 fotografija i tabela, ovo značajno stručno izdanje donosi dragocijena višegodišnja lična iskustva autora u oblasti mikroinvazivne kirurgije u ginekologiji. Knjiga i jeste pisana s namjerom da što bliže i jasnije pruži sveobuhvatne informacije na temu „Laparaskopija, histeroskopija i uroginekologija“.
 
 
    Već je poznato da je upotreba optike i mikroinvazivne tehnike učinila revoluciju u kirurgiji, te je laparaskopija postala „zlatni standard“ u liječenju većine ginekoloških oboljenja. Cilj knjige je da čitaocima i korisnicima prikaže prednosti ove operativne tehnike i način njene upotrebe u ginekologiji.
Kao što rekosmo, ono što daje posebnu vrijednost ovoj knjizi jesu lična iskustva autora, domaćih i inostranih liječnika, a sve je popraćeno mnoštvom originalnih fotografija iz prakse, koje prikazuju kompletnu sliku navedenih operativnih tehnika.
     Ovo je na ovu temu prva knjiga na ovu temu u Bosni i Hercegovini i okruženju, a među veoma rijetkima u Evropi, te predstavlja veoma vrijedno stručno štivo za ginekologe, ali i studente medicine.
Vrijedno je napomenuti da su prof.dr. sc. Džanić i njegovi suradnici počeli primjenjivati tehniku laparoskopije u ginekologiji među prvim timovima u Evropi.

  
  
O tome sam još 17. maja 2002. godine donio reportažu u svom mjesečnom časopisu MISS UNA i tada se javnost prvi put detaljnije upoznala sa uspjehom bihaćkih liječnika.
  
********************************************************************
  
Više fotografija na adresi: http://www.facebook.com/profile.php?
  


 
always exclusive studio 2t