studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

Majstorstvo na instrumentima se gradi od malih nogu
Lelo Nika - virtuoz na harmonici
 

  18.08.2009.- Od svoje četvrte godine, ovaj svjetski virtuoz na harmonici, nerazdvojan je od svog muzičkog instrumenta. Decenije upornog vježbanja, učenja i sviranja, omogućile su da se ovaj glazbenik trajno upiše u svjetsku listu najvećih virtuoza na harmonici. Nerkoliko puta je na svjetskim takmičenjima u harmonici osvajao prva mjesta .
  
Dugo godina Lelo je živio, stvarao i koncertirao u Helsingeru u Danskoj, nakon čega se preselio i danas je u Malmeu u Švedskoj.
   
Još za boravka u Danskoj u Lelinom orkestru je bio i Bišćanin Seid Skalić-Genije, odlični interpretator narodnih pjesama, a posebno sevdalinki. Zajedno su radili koncerte sa Mehom Puzićem, Feridom Avdićem, Anom Bekota i mnogim drugim slavnim imenima sa prostora bivše Jugoslavije.
   Tako su Lela i Seid-Genije zajedno stvorili i raspisali pjesmu "Ni traga ni glasa" za koju je Seid Skalić na Cazin Festu 2009. dobio Nagradu Direkcije Festa.
   Ova pjesma uskoro će se pojaviti na novom CD-u Genija, a u međuvremenu se vrti na bosanskohercegovačkim elektronskim medijima.
   Ekskluzivno, kao inače, na ovoj stranici donosimo foto-rubriku o Leli i Geniju. 
 
always exclusive studio 2t