studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

Sve spremno za jednu neobičnu priču
 
 
  Press konferencija Rotary kluba Bihać
   Putovanje u bajku, subota, 30. juna, u 8 sati iz Bihaća
   Bihać,25.06.2012.- Sve organizacijske i tehničke pripreme su obavljene i sad se bezbrižno čeka subotnje jutro 30. juna kada će u 8,00 sati sa željezničke stanice u Bihaću, put Martin Broda, krenuti 9. po redu Rotary voz/vlak dolinom smaragdne Une ili, bolje rečeno, u samo srce Nacionalnog parka Una. To su zvaničnici RC Bihać, Abdulah Delić, Kemal Salihagić i Mehmed Felić potvrdili na današnjoj konferenciji za novinare.

  
Ovogodišnje "putovanje u bajku" , po kvaliteti programskih sadržaja biće potpunije i nešto drugačije ood dosadašnjih. Direkcija NP Una je u manifestaciju uključena kao partner, sa moralnom i materijalnom potporom, a podrška je iskazana i od strane načelnika Bihaća Albina Muslića. Po prvi put, od strane graničnih policija BiH i Hrvatske odobreno je duže zaustavljanje i zadržavanje na Štrbačkom buku, gdje će se, osim uobičajenog fotografiranja pred jedinstvenim prirodnim fenomenom, ostvariti i susret sa predstavnicima prekogranične općine Donji Lapac.

  
Po prvi put će učesnici čarobnog putovanja po dolasku u kulen Vakuf organizovano ići u obilazak nekad značajnih starih gradova Ostrovica i Havala, a u pratnji vodiča NP Una.
  
Na osnovu pristiglih prijava i kupovine voznih karata, osim Bišćana, u ovom programu sudjelovaće i gosti iz cijele BiH, zatim Hrvatske, Slovenije, Austrije i Amerike. Bihaćki rotarijanci posebno se raduju dolasku prijatelja iz Rotary kluba Grosuplje (Slovenija), sa kojima je kao rezultat dobre i duge saradnje, najavljeno bratimljenje.
   Inače, do sada je Rotary vozom/vlakom putovalo više od 1.500 učesnika iz svih dijelova Evrope, ali i svijeta, pa su tako promovirane prirodne i turističke vrijednosti ovoga kraja, kojega krasi Nacionalni park Una.

 
always exclusive studio 2t