studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

home-ulazna

Izložba slikara Tomislava Turkalja u Zagrebu
Tomislav Turkalj "Između olovke i kamena"
 
 
  Zagreb, 15.05.2012.- U Galeriji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorena je samostalna izložba slika Tomislava Turkalja. Tom prilikom o autoru i njegovom djelu govorili su redovni profesor na Učiiteljskom fakultetu u Zagrebu Danijel Žabčić, voditelj Galerije, i vanredni profesor na Pedagoškoj akademiji u Bihaću, doc. akademski slikar Ahmet Ibukić.
   Ovom prilikom autor se zahvalio organizatorima, kao i na potpori u pripremi izložbe Rotary klubu Bihać.
   Autor se ovom izložbom zagrebačkoj likovnoj publici predstavlja sa dvadesetak ulja na platnu velikog formata, na kojima dominiraju fascinantni pejsaži sa Une. Lijep ugođaj upotpunio je Toni Janković, legendarni član Divljih jagoda, izvedbom rok simfonije JEDINA MOJA, koja je posvećena rijeci Uni. Izložba će trajati do 05.06.2012. godine.

 
 
 
   Čestitka redovnog profesora Danijela Žabčića

   Uživo u programu NET TV sa novinarkom Hanom Tabaković


  Stari prijatelji: legendarni roker Toni Janković,Tomislav Turkalj i Vjekoslav Rakamarić

  Na izložbi susret sa školskim prijateljima iz generacije učiteljske škole u Bihaću 1969., i profesor Mile Silov, utemeljivač Galerije Učiteljskog fakulteta u Zagrebu
x
   Utisci posjetitelja na Facebook-u...
   Zagreb, 16.05.2012.- ... Vrhunski slikar i prijatelj Tomo Turkalj jučer je na otvaranju svoje izložbe u Zagrebu u prostoru Učiteljskog fakulteta, Savska 77, govorio kako je duboko proživljavao nastajanje svojih djela. Rekao je da bi mogao naslikati ove izuzetne pejzaže sa motivima Une, njene slapove, morao je u nih zaroniti i slikati ih ispod same površine.
    Ali otkrivanje ove umjetnikove tajne, ovog vrhunskog pejzažiste nije dovoljna za stvaranje ovih remek djela. Tajna ljepote Une i krajolika kroz koji protječe ostaje bezvremenska u djelima Tome Turkalja. Tomo je taj trenutak, vrhunski dočarao na svojim djelima zahvaljujući tome što je Una naše djetinstvo i odrastanje, neizbrisiv dio svakog tko se makar jednom kupao i napio te kraške ljepotice, svjetski poznatog prirodnog bisera. Uvjeren sam da će djela Tome Turkalja postići dio te svijetske slave i prepoznatljivosti. Gledajući djela Tome Turkalja, nanovo sam proživio lijepe trenutke djetinstva, čuo huk i osjetio snagu slapova ljepotice Une. Samo otvaranje izložbe svojom je izvedbom pjesme "Jedina moja", uveličao sam autor iste, Ante Janković - Toni, legenda Divljih Jagoda koje su isto tako izrastale uz opjevanu rijeku Unu. Izložba je otvorena do 05.06.2012. i svakako je svima preporučam posjetiti. Zahvljujem se Tomi što je ovom izložbom obogatio kulturnu ponudu i događanja Grada Zagreba.  (Bernard Bračić, posjetitelj izložbe u Zagrebu, na Facebook-u)
 
always exclusive studio 2t