STUDIO 2T The bosnian beautiful site STUDIO 2T

for you from our team 2T - journalist, webmaster and designer tomislav turkalj 

<home>
* * *
Miss Una 2002
* * * 
Top model BiH
* * *

Una & Branka
* * *
Darovi
* * *
Ervina Puskar
* * *
Branka u snu
* * *
Adelaida
* * *
Finalistice
* * *
Missice
* * *
Make up
* * *
Voditelji
* * *
Urednice
* * *
Stručni žiri
* * *
Carmen line
* * *
Zuzana
* * *
 

Una je Miss Una 2002

 

   Titula prve Miss Una, koja će od iduće godine biti uključena u jedno od svjetskih natjecanja kao predstavnica BiH, pripala je 16. godišnjoj bihaćkoj gimnazijalki Uni Alagić. Tako se igrom slučaja i odlukom žirija desilo da prva Miss Una postane djevojka sa imenom Una. Mladoj ljepotici krunu na glavu je stavila Jasmina Mahmutović, Miss BiH 2000, inače manekenka agencije ABC models iz Sarajeva. Uz ostale nagrade, Uni je pripao i kolor televizor, kojeg je uručio predstavnik srebrnog sponzora, Rasim Pozderac, kantonalni povjerenik Narodne stranke Radom za boljitak.
 Prva pratilja Miss Una 2002. je Željka Antić (17) iz Banja Luke, koja je samo dva dana ranije na izboru Miss regija Banja Luka za Miss RS, takođe bila prva pratilja. Druga pratilja je Ervina Puškar (16), vicešampionka na  prvenstvu BiH u džudou za kadetkinje do 70 kilograma, koja je samo nekoliko dana ranije položila za smeđi pojas.
 Darija Janjić (18) iz Kostajnice na velikoj priredbi ljepote na obalama rijeke Une, postala je Miss fotogeničnosti, a slatka službenica Sportske kladionice u Bihaću Adelaida Balić (20) ponijela je lentu Miss šarma. Prošlogodišnja prva pratilja Miss USK Ramiza Mujagić (20) od sada je i Miss medija, a gimnazijalka iz Arizone, Bišćanka Una Ćatović nosi u Ameriku titulu Miss Una u dijaspori.

 

   Inače, od 48 kandidatkinja iz gotovo cijele Bosne i Hercegovine i osam iz dijaspore, na kastinzima je za finalni izbor Miss Una odabrano deset djevojaka iz četiri grada. Na stylingu finalistica radile su Jasmina Mahmutović, Miss BiH, Mirela Zolić, modni dizajner i manekenka Studija "2T" i Sunčica Laguza menadžer i stylist banjalučke agencije Primera Look. Voditeljski par Emira Glumac i Enes Ružnić su baš kao i ljepotice pobrali simpatije posjetilaca, a pravo muzičko iznenađenje priredili su zagrebački duet Tina & Nikša i Bišćanka Hana Jušić.

© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER
Optimizirano za rezoluciju 800x600,  MSIE 4.0 ili više