studio za dizajn i webdizajn 2t

home-ulazna

Alija Arnautovic

Esdaun na Uni

Operacija u cetvrtoj dimenziji

Reinkarnacija

Piercing: da ili ne?
Tetoviranje: da ili ne?
Profesija novinar: ZUZANA
ADRIANO CARBONI
GIUSEPPE CARUZO
Spolne bolesti

menu-ulazna

 

Svijet umjetnosti magazina MISS UNA

Alija Arnautovic umjetnik mjeseca u Svedskoj:
  
Lijepo je biti Krajisnik u Svedskoj...


  STOKHOLM, 29.1.2003 - Izuzetno mi je drago da sam izabran kao najbolji slikar mjeseca u Svedskoj i sto i na ovaj nacin prestavljam nasu kulturu kako u slikarstvu tako i u muzici... Fino je ovih dana biti Krajisnik, a pogotovo iz mjesta gdje su rodjeni poznati umjetnici: Mersad Berber, Jovan Bijelic, Skender Kulenovic, Ahmet Hromadzic, Hakija Kulenovic i drugi. - u izjavi za nas magazin rekao je vidno uzbudjen i ponosan Alija Arnautovic.
  Alija je roden u Bosanskom Petrovcu,  gdje je zavrsio srednju skolu, a zatim odlazi u Sloveniju. U Sloveniji se bavio muzikom i slikarstvom. Nakon deset godina provedenih u Sloveniji, u kojoj je takodje, kako kaze, pomalo izlagao, vraca se u Bosnu i pocinje graditi muzicku karijeru. Pred sami rat snimio je nekoliko pjesama koje su bile hitovi , a nastupao je i na sarajevskom TV-folk filigranu, sa hitom koji se vrtio na svim radio stanicama Bosne i Hercegovine. Godine 1993. sam dolazi u Svedsku. Tu je osnovao grupu *AMBIS*, koje je i danas najpopularnija i najtrazenija u cijeloj Skandinaviji, Norveskoj ,Finskoj i Danskoj. Istovremeno, Alija nalazi dovoljno vremena i za slikarstvo, a pocinje se baviti i skulpturom. 
  Motivi njegovih slika su figurativni, poluapstraktni, moderna tradicija, kako kazu Svedjani, puni ceznje, bola,  nostalgije, obicaja. Do sada je izlagao sirom Svedske, najvise u Stockholmu, a januarska izlozba u Galeriji *Tersaeus* je njegova sesta izlozba. Ova izlozba je veoma zapazena i izuzetno posjecena. Svedjanima jednostavno "lezi" Alijino slikarstvo.  Dobio je pozitivnu kritiku od tri najpriznatija kriticara u Svedskoj, koji su ga svrstali u sami vrh modernog slikarstva...
vidi reprodukciju

 

 Svima koji zele cestitati Aliji Arnautovicu na velikom uspjehu, ustupamo e-mail: arnaut34@hotmail.com 

 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER
 

  always exclusive studio 2t