studio za dizajn i webdizajn 2t - studio_2t@yahoo.com 

home-ulazna

The STRANGLERS

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***

Svečano u austrijskom gradu Lauterachu

 
      
   Otvoren Bosanskohercegovački kulturni centar
     Lauterach, 28.11.2006.- U povodu Dana državnosti BiH u austrijskom gradu Lauterachu (predgradje Bregenza) u pokrajini Vorarlberg, svečano je otvoren Bosanskohercegovački kulturni centar. Svečanom otvaranju prisustvovali su: Davorka Samardžija, predsjednica Konzularnog vijeća Ambasade BiH iz Beča, Veljko Šumar, predstavnik Konzulata iz Stuttgarta, te austrijski uglednici: kulturni ataše pokrajine Vorarlberg, dr Werner Grabher, predstavnik općine Lauterach, Werner Hagen i gradonačelnik Gotzis-a Werner Huber, a dobrodošlicu im je, sa par prigodnih riječi, poželio ing. Zlatan Jukić.
     Otvaranju Centra prisustvovali su i mnogi naši državljani iz Njemačke i Švicarske, obzirom da se gradić Lauterach nalazi u neposrednoj blizini granice.
     U pronalaženju adekvatnih prostorija i sredjivanju”papirologije” kod austrijskih vlasti nesebično su se zalagali ing. Zvonko Valenta, Senad Pipić te ing. Zlatan Jukić, dok je u renoviranju i prilagodjavanju namjeni u radu prednjačili Kemo Gluhačević, Senad Pipić, Senad Alibegović, Šefik Čavrk i drugi, ulažući i vlastita materijalna sredstva, kao i uzimajući godišnji odmor u firmama gdje rade, da bi na vrijeme završili radove.
     Bogata bosanska trpeza oduševila je prisutne, posebno austrijske goste, koji su vrlo pažljivo slušali bosanske sevdalinke, u izvodjenju Rasima Kozlice, Senada Alibegovića i Ramiza Brkića, te tražeći za neke da im se prevede i objasni o čemu se pjeva. Program je trajao do ranih jutarnjih sati
.
S lijeva na desno: Senad Pipić, gradonacelnik Werner Huber, kulturni atase pokrajine Vorarlber dr. Werner Grabher i dipl. ing Zvonko Valenta  
 
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t