studio za dizajn i webdizajn 2t - studio_2t@yahoo.com 

home-ulazna

The STRANGLERS

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***

Utakmicom na maksimirskom stadionu sinoć završila humanitarna akcija za djecu oboljelu od malignih bolesti

 
      Večernji list:
      Derbi: 30.000 gledatelja na Maksimiru, pobjeda za Krijesnice
    Zvijezde izgubile sa 8:3- - Unatoč rigoroznim pripremama pod vodstvom Ćire Blaževića, momčad je Zvijezda utakmicu izgubila s pet golova razlike. Posljednji, osmi pogodak za Legende u posljednjim minutama utakmice postigao je naš proslavljeni košarkaš i aktualni saborski zastupnik Franjo Arapović.

                                Derbi: 30.000 gledatelja na Maksimiru, pobjeda za Krijesnice
     Zagreb, 05.06.2006.- ZAGREB Prijateljskom utakmicom momčadi Legendi i Zvijezda sinoć je završena akcija prikupljanja sredstava za rad Udruge za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti Krijesnice, u kojoj je, prema riječima članice Upravnog odbora udruge Bojane Meštrović, do 22 sata prikupljeno više od milijun i tristo tisuća kuna, čemu treba dodati oko 600.000 kuna koliko se očekuje od prodaje ulaznica.
     To je malo! prokomentirao je član Legendi i saborski zastupnik Franjo Arapović te dodao da je trebalo prikupiti barem dvostruko više, što je razumljivo ako rezultat ove akcije usporedimo s desetostruko većim sredstvima, tj. više od petanest milijuna kuna prikupljenih potkraj 2001. u akciji "Dajmo da čuju". Podsjetimo, udruga Krijesnice pokušala je skupiti novac za kupnju prostora u kojem bi se smjestio rehabilitacijski centar za obitelji djece oboljele od malignih bolesti, a u kojem bi bio zaposlen i psiholog.
     Udruga Krijesnice spremna je sva prikupljena sredstva donirati Dječjoj bolnici u Klaićevoj ako nam Grad Zagreb ipak osigura prostor za rad rekla je članica upravnog odbora udruge Bojana Meštrović i dodala da u Klaićevoj bolnici nema psihologa, toliko potrebnog bolesnoj djeci, ali i njihovim obiteljima, koje zbog toga također prolaze kroz psihičke patnje. U svečanoj loži NK Dinama za visoke je uzvanike održana i aukcija fotografija Stephana Lupina, kojom je prikupljeno dodatnih dvadesetak tisuća kuna, a između ostalih u aukciji su sudjelovali i predsjednik uprave T-coma Ivica Mudrinić, Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Milan Bandić, Zdravko Mamić te mnogi drugi.
                                                                                                                         Tekst: Aurelija Kupanovac
                                                                           *       *      *
      www.iskon.hr  :
     
      Pobijedile su Legende 8:3, no najveća je pobjeda što je telefonskim pozivima za Krijesnice skupljeno više od 1,3 milijuna kuna. Prodano je oko 30 tisuća ulaznica po cijeni 20 kn.

    
Na maksimirskom stadionu je u završnici humanitarne akcije Derbi za pomoć udruzi Krijesnica, koja brine o djeci oboljelima od malignih bolesti, ispred više od 30 tisuća gledatelja odigrana nogometna utakmica između momčadi Zvijezda Ćire Blaževića i Legendi Tomislava Ivića.
    Prije početka utakmice građani su svojim pozivima skupili oko 700 tisuća kuna, a na kraju prvog poluvremena svota je već prešla milijun kuna.
     Ministar financija Ivan Šuker najavio je da će premijer Ivo Sanader predložiti Vladi da na prikupljeni novac državi ne treba platiti PDV. Time će se i Vlada priključiti toj plemenitoj akciji, rekao je Šuker.
    U momčadi Zvijezda koje je u kampu u Samoboru tjedan dana trenirao Ćiro Blažević, igrali su hrvatski pjevači, estradnjaci, treneri, ministar znanosti i sporta Dragan Primorac, bivši i sadašnji saborski zastupnici Damir Škaro i Franjo Arapović, a kao iskusni nogometaši svekolika su im podrška kako u prijenosu znanja na treninzima tako i na samoj utakmici bili legendarni vatreni – Igor Štimac i Dražen Ladić.
     Sve od sebe za Krijesnice su dali Thompson, Đulijano, Goran Karan, Ivan Mikulić, Antonio Dedić, Siniša Andrijašević, Hari Rončević, nogometni sudac Goran Marić i drugi.
    U Legendama Tomislava Ivića bili su uz ostale Ivica Šurjak, Wilson Džoni, Stjepan Deverić, Robert Prosinečki, Igor Cvitanović, Marko Mlinarić, Aljoša Asanović, Zlatko Vujović, Velimir Zajec, Mario Stanić i kao najstariji među njima legenda Hajduka Iko Buljan.
    Po završetku utakmice Blažević je čestitao svojim momcima rekavši da su se držali viteški. Udruga Krijesnica djeluje uz Onkološki odjel Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj koja je Referalni centar Ministarstva zdravstva za tumore kod djece. Udrugu vodi Zoran Mitrović, otac oboljeloga dječaka Danijela, aktivnog veslača koji ponekad zaigra i nogomet.
    Uz pomoć i potporu roditeljima i bolesnoj djeci, Krijesnica osigurava smještaj onima koji nisu iz Zagreba.
    Godišnje se dijagnosticira 150 malignih oboljenja kod djece, a po zdravstvenim statistikama dvoje od troje uspije pobijediti bolest. Akciju Derbi organizirala je Hrvatska radiotelevizija. (iskon.hr)

                                                  
        
    "Derbi" ima humanitarni karakter. Prihod od prodanih ulaznica bit će uplaćen na žiro-račun "Krijesnice", udruge koja djeluje pri Klaićevoj bolnici u Zagrebu i koja pruža pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Dio novca bit će namijenjen Onkološkom odjelu Klaićeve bolnice, a namjera je HRT-a prikupiti dovoljno sredstava i za opremanje rehabilitacijskog centra. Naime, u Hrvatskoj ne postoji prikladan prostor gdje se, po principu "dnevnog boravka", mogu okupljati roditelji i djeca koja su trenutačno na liječenju te obitelji kojima je potrebna psihološka i druga stručna pomoć. Tako organiziran rehabilitacijski centar postao bi središnja
    točka sustavne psihosocijalne brige za oboljelu djecu i njihove obitelji.
 
 
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t