studio za dizajn i webdizajn 2t - studio_2t@yahoo.com 

home-ulazna

The STRANGLERS

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
Bihać: Fashion show Bihać 2006.
                                   Zlatni prsten Ajli Ajdinović  
 
             Kreacije su nosile manekenke ABC models-a, a među njima bivše i aktuelna Miss BiH

 

      26.06.2006. - Studenti Odsjeka Tekstilni dizajn na Tehničkom fakultetu Bihać održali su svoju godišnju modnu reviju u bašti ovdašnjeg hotela "Park", a u sklopu "Bihaćkog ljeta". Već je uobičajeno da ovaj Odsjek, jedini u BiH, svake godine isprati svoje studente tradicijalno modnom revijom uz
dodjeljivanje nagrada za kreacije. Ono što je prikazano, predstavlja ustvari trendi modele namijenjene za sezonu jesen/zima 2006/07. i sezonu ljeto 2007.
    Modne kreacije nosile su manekenke modne kuće ABC Models iz Sarajeva, tako da su Bišćani imali priliku na modnoj pisti vidjeti i bivše misice BiH Njegicu Balordu, Irnu Smaka, Jasminu Mahmutović i aktuelnu miss Azru Gazdić.
    Na modnoj reviji se predstavilo 20 autora, studenata odsjeka Tekstilni dizajn, a predstavljene su i kreacije učenika Mješovite srednje tekstilne škole iz Sarajeva.
   
Obzirom da je revija imala takmičarski karakter, stručni žiri je prvo mjesto i "Zlatni prsten" dodijelio Ajli Ajdinović, koja se predstavila sa pet kreacija etno stila, drugo mjesto Elmi Serdarević, treće Selveru Fajkoviću, a četvrto mjesto i specijalnu nagradu osvojili su učenici Tekstilne srednje
škole iz Sarajeva.
 
 
 
 
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t