studio za dizajn i webdizajn 2t

home-ulazna

Mali format

Alija Arnautovic

Esdaun na Uni

Operacija u cetvrtoj dimenziji

Reinkarnacija

Piercing: da ili ne?
Tetoviranje: da ili ne?
Profesija novinar: ZUZANA
ADRIANO CARBONI
GIUSEPPE CARUZO
Spolne bolesti

menu-ulazna

 

Svijet umjetnosti magazina MISS UNA

Nermin Nino Kasupović - Samostalna izložba slika u Bihaću

Nekoliko detalja sa izložbe

Proživljeni svijet surove stvarnosti
  Prethodne slikarske generacije mahom su inspiraciju crpile iz nepresušnih ljepota rijeke Une i ovog krajolika. Nova generacija stvaralaca, pa tako i Nermin-Nino Kasupović, okreće se suvremenijem likovnom izrazu, eksponirajući duboko proživljavanje aktuelne stvarnosti, katkad je sagledavajući u svoj njenoj surovosti.
  Naziv postavke "NNK documents" odražava upravo unutarnju bol i krik protiv destrukcije kao univerzalne negativne pojave i predstavlja autorovo emotivno            proživljavanje razaranja koje je proživio kao dječak u svom gradu u prošlom ratu, povezujući to bolno iskustvo sa razaranjima 11. septembra 2001. u New Yorku. Otud na njegovim slikama eksplozija kolorita, koja posmatrača ne ostavlja ravnodušnim, ali i smirujući, gotovo monohromatski nanosi boje i oblika koji kao da navješćuju nadu u neki bolji urbani svijet.
  U svakom slučaju, Nino Kasupović se predstavio likovnim izražajem i "slikarskim rukopisom" kojeg će daljim zanatskim razvijanjem dograđivati kao vlastitu umjetničku osebujnost.
 

<<back  /  nekoliko reprodukcija>>

 

© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t