MISS UNIVERSE - Miss Universe Istra za  Miss Universe Hrvatska

HOME 

JUSTINE PASEK

IVANA PARIS

LUANA SANTIN

FINALISTKINJE

MISS I MODA

NA OKUPU

Titula Miss Universe 2002.

- od Oxane do Justine
 
Lijepa studentica policijske akademije Oxana Fedorova, nije krila ogromnu radost i sreću, kada je izabrana za Miss Universe 2002. godine, kada ju je na gala spektaklu u Puorto Ricu, 29. maja 2002. godine "krunisala" do tada aktuelna Miss, Portorikanka Denise Quinones (slika gore desno). To je proslavila i cijela Rusija. Potekle su suze radosnice. Lijepa Oxana postala je nacionalna heroina.


Justine Pasek će osam mjeseci obnašati titulu, obaveze i privilegije Miss Universe
JUSTINE PASEK - nova Miss Universe 2002.
  New York, 24.09.2002 - 
Nakon četiri mjeseca, iz New Yorka stiže vijest: Oxana više nije Miss - njena titula se poništava, a kruna se ustupa Justini Pasek!
  U prvi mah Organizacija Miss Universe izdala je samo kratko saopštenje da su se na ovaj korak odlučili radi toga što je Oxana iznevjerila ugovorene obaveze i zanemarila ispunjenje dužnosti koje proizlaze iz titule. Potom su uslijedila i nešto detaljnija objašnjenja. Uloga missice je, između ostalog,da kao ambasador dobre volje često putuje po svijetu i angažuje se u borbi protiv HIV/AIDS.
  - Mi smo razočarani što nismo uspjeli sa Oxanom, ali joj želimo sve najbolje u budućnosti,  - izjavila je Paula Shugart, predsjednik Miss Universe Organizacije, i dodala: - Veoma smo uzbuđeni što će krunu nositi Justine Pasek i ubijeđeni smo da će ona biti odlična Miss Universe i prekrasna predstavnica naše kompanije i kao sponzor i kao dobrotvorni radnik.

   Justine Pasek bila je jedna od favoritkinja za izbor Miss Universe, 29.maja 2002. godine. Ima 22 godine i zvanična je Miss Paname. Zaposlena je u TV produkciji i planira se upisati na studij inžinjeringa kako bi jednog dana za Smitsonian istraživački centar radila na obrazovanju javnosti u vezi mjera zaštite.
    Prelijepa Ruskinja je priznala da ne može udovoljiti obavezama titule. Objasnila je da joj je najvažniji zadatak završiti studije. Zato nije u situaciji da može često putovati po svijetu:
   - Kad sam konkurisala za izbor Miss Universe, nisam ni znala da ću pobijediti niti kakve me sve obaveze očekuju. Osim toga, tu su i jezičke barijere i je dan savim druga- čiji život i tempo u odnosu na način života u mojoj zemlji...
    Dodala je da želi puno sreće svojoj nasljednici, a da će ona iako joj je oduzeta titula Miss Universe, za svoje sunarodnjake uvijek ostati missica.
                    Više na adresama: www.globalbeauties.com  
                                                www.missuniverse.com 

HOME 

JUSTINE PASEK

IVANA PARIS

LUANA SANTIN

FINALISTKINJE

MISS I MODA

NA OKUPU

  always exclusive studio 2t - E-mail: studio_2t@yahoo.com