studio za dizajn i webdizajn 2t

home-ulazna

Alija Arnautovic

Esdaun na Uni

Operacija u cetvrtoj dimenziji

Reinkarnacija

Piercing: da ili ne?
Tetoviranje: da ili ne?
Profesija novinar: ZUZANA
ADRIANO CARBONI
GIUSEPPE CARUZO
Spolne bolesti

menu-ulazna

 

Zanimljivosti magazina MISS UNA

Visoki predstavnik za BiH u posjeti bihaćkom poduzetniku


EŠDAUN ĆE RAFTATI RIJEKOM UNOM


 
Bihać, 28.11.2002.- Nakon posjete Bihaću i poznatom sportsko-turističkom djelatniku Senadu Zuliću-Bijelom, sasvim je izvjesno da će Pedi Ešdaun, visoki predstavnik za BiH, uskoro raftati brzacima rijeke Une.
  Naime, u protokolu visokog predstavnika, nakon posjete Gimnaziji i Carini u Bihaću, bila je naznačena obavezna posjeta i Agenciji "Sport Bijeli". Tako se Ešdaun sa suradnicima našao na turističkom ranču Senada Zulića-Bijelog, na obali rječice Klokot. Tu je Zulić na svom posjedu izgradio bungalove, kamp i bazen za brojne goste koji dolaze iz svih krajeva svijeta na rafting rijekom Unom. Raspolaže sa deset raft čamaca i svom neophodnom pratećom opremom za raftaše. Njegova agencija ima troje stalno zaposlenih, a uz to, vikendima, kad organizuje turističke raftinge, upošljava još 15 osoba.
  Pedi Ešdaun je, kako je rekao, gledao petominutnu reportažu o raftingu na Uni na televiziji u emisiji "Biznis iz moje ulice". Tada je bio oduševljen onim što je vidio i odlučio je da prvom prilikom posjeti Agenciju Senada Zulića. Tako je ovom prilikom u domu Bijeloga proveo puna dva sata, gdje je još jednom sa zadovoljstvom pogledao tv-reportažu. Ukazao je da je ovo pravi primjer razvijanja malog poduzetništva u suradnji sa prirodom i naglasio da će sagledati sve mogućnosti iznalaženja daljnjih poticaja u ovom pravcu. Lično će, kako je obećao, napraviti promociju turističko-sportskih potencijala rijeke Une, koju ocjenjuje kao istinski dar prirode, a takođe je najavio da će uskoro sa timom saradnika ponovo doći u ovaj kraj isključivo zbog raftinga Unom i njenim brzacima. 
  Na ovaj način visoki predstavnik za BiH, Pedi Ešdaun želi dati svoj doprinos promociji raftinga i ljepota vodotoka Une i u inostranim medijima, jer je to pravi način za podsticanje ne samo malog poduzetništva već i ukupnog razvoja ovog dijela Bosne i Hercegovine.
  Uglednom gostu Senad Zulić je darovao sportsku majicu za znakom svoje agencije i druge suvenira i izrazio lično zadovoljstvo ponovnom susretu.
 
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER
 

  always exclusive studio 2t