studio za dizajn i webdizajn 2t - studio_2t@yahoo.com 

home-ulazna

The STRANGLERS

BONEY M

Duo TATU

Chippendales
Christopher Lambert
J.P.BELMONDO
MIREILLE MATHIEU
***
AMIR i
 DVOJAC NIHADA
Šemsa Suljaković
Novina i Bihać 04
Sandi Cenov
Le CINEMA
Ivana Jordan
Smotra BiH folklora
TOŠE PROESKI
Tijana DAPČEVIĆ
Koncert 11 najboljih
D&D -Detektor laži
Fuad A.Seferović
Mjuzikl Ivane Dolić
M.Serbezovski
BARUNI
KARMA - exclusive
Jacques i Colonia
Novina i Mostar 04.
Čola-Moja draga
Aca Lukas-novi CD
Marijan Novina
Z. Čolić i Čarolija
Spot Grupe 187
Colonia u Bratislavi
Come back C-YA
Ž. Joksimović i D. Đokić
Huse Osmanagić
Ana Stanić
187 & SEX
Šekib Mujanović
Juice
Teodora
Zdravko Čolić
DEJAN CUKIC
Grupa DnD
GRUPA 187

HANA JUSIĆ

Grupa IF
Lepa Brena
Alen Islamović
DJINA
Sladjana
COLONIA 2002
Severina: Mala...
menu-ulazna

Foto-zanimljivosti magazina MISS UNA 


Dejan Cukic i Spori ritam

   Dejan Cukic i njegov Spori ritam bend predstavljaju jednu od rijetkih pouzdanih institucija nase nestabilne muzicke scene. Iako nikada u vrhu lista popularnosti, Dejan i saradnici su pjesmama kao sto su "Ja bih da pevam", "Stranac u Beogradu", "Ruza ispod pepela", "Julija" i mnoge druge, ostavili iskrenije svjedocanstvo o jednom vremenu i dublji trag u podsvijesti slusalaca nego citava produkcija hitova za jednokratnu upotrebu koji se zaboravljaju poslije par mjeseci. Ipak, sve ove godine njihovo glavno oruzje i najbolje izdanje bili su nastupi uzivo. Bilo da je rijec o velikim koncertima ili o klupskim svirkama, Dejan Cukic i Spori ritam bend postali su sinonim za spoj visokokvalitetnog muziciranja i odlicne, opustene atmosfere. Zato je potpuno logicno sto ce naredno izdanje BK Telekoma biti upravo "zivi" album snimljen na koncertu koji su DC & SRB odrzali u Sava Centru novembra 2002.
   Sam Cukic kaze:
   - Sava Centar je realno veoma nepogodan prostor za snimanje koncerta. Publika je daleko, bina je presiroka... ono sto je nasa glavna vrlina - dobra komunikacija sa publikom, ali i medjusobno, na toj sceni je prilicno otezana. Iako sam bio zadovoljan koncertom, nisam imao utisak da ce snimak biti dobar i tek posle par meseci na nagovaranje Vlade Negovanovica koji je obavio visekanalno snimanje, preslusao sam materijal i odusevio se. Vlada i Dragan Mitric su se onda dali na posao miksanja i montiranja. Imali smo preko dva i po sata koncertnog snimka koji je trebalo svesti na sedamdesetak minuta, a ne izgubiti osecaj celine i toka predstave. Osnovni kriterijum za izbor pesama je bio kvalitet zvuka, ali smo vodili racuna i da nema previse poklapanja sa 'Unplugged' plocom iz 1996.
     Standardnu postavu benda Spori ritam (DC - vokal, gitara, Dragan Mitric - klavijature, Branko Isaković - bas, Safet Petrovac - gitara, Slobodan Jurišić - bubnjevi) na ovom koncertu pojacali su perkusionisti Maja Klisinski i Uros Secerov, trubac Bora Velickovic, saksofonista Nesa Petrovic, pratece pjevacice Sanja, Tamara i Marija, kao i mnogobrojni gosti od kojih se na CD-u cuje doprinos Ane Djokic violinistkinje Orthodox Celts, Dzindzera Bozinovica, gitariste Riblje Corbe i Dejana Gvozdena i Zeljka Markusa, clanova grupe Kristali.
Konacan izbor od 16 numera na ovom CD- u vodi slusaoce kroz sve faze Cukiceve karijere od "Nestasnih decaka" iz vremena grupe Bulevar, preko "Vidi sta sam ti uradio od pesme, mama" koju je pevao svojevremeno u Bajaginim Instruktorima, do solo hitova kao sto su "Tvoje oci","A sta da radim", "Kao ti", "Slatka Iva" i provjerenih klupskih favorita "Dugo putovanje vozom" i "I Feel Good" u kojima se osjeca kako se Sava Centar petvara u veselu salu za igranke. CD zakljucuje emotivno minimalisticki izvodjenje Dejanove najlicnije pjesme "Tri puta sam plakao..." sa poslednjeg albuma "Kalendar".
"DC & SRB SC" će biti dragocjena uspomena za sve koji su bili u Sava Centru ili na nekom drugom nastupu Cukica i ekipe, ali i sjajan podsticaj za nove slusaoce da se na nekim buducim nastupima koji će promovisati ovo izdanje prepuste jedinstvenoj zabavi na nasim prostorima.


(exclusive za Miss-Una: Dejan Njistor)

 
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER
 

  always exclusive studio 2t