studio za dizajn i webdizajn 2t

home-ulazna

Romansa

Alija Arnautovic

Esdaun na Uni

Operacija u cetvrtoj dimenziji

Reinkarnacija

Piercing: da ili ne?
Tetoviranje: da ili ne?
Profesija novinar: ZUZANA
ADRIANO CARBONI
GIUSEPPE CARUZO
Spolne bolesti

menu-ulazna

 

Najbolji u magazinu MISS UNA


Djevojka s motorom juri u diplomatiju

* Milica Obrenović je po mnogo čemu neobična i zanimljiva, a u isto vrijeme tako obična i jednostavna djevojka. Najbolji je student na grupi japanskog jezika i književnosti

 
     Banja Luka, 02.08.2003 - Gotovo svakodnevno beogradskim bulevarima na motoru juri šarmantna djevojka, razvozeći ekskluzivna pića za lokale i picerije. Njen lik je i na promotvinim materijalima poznatih svjetkih cigareta i drugih proizvoda, a može se susresti i na partijima ambasadora i diplomata. 
    Upoznali smo je, bez nezaobilaznog motora, u Banjaluci.
   - Bosna i Hercegovina me izuzetno privlači, jer tu imam mnogo prijatelja, a i
moja majka je iz Bosanskog Petrovca, - priča Milica Obrenović, 23-godišnja studentkinja iz Beograda.
   Ona je po mnogo čemu neobična i zanimljiva, a u isto vrijeme tako obična i jednostavna djevojka. 
   Apsolvent je Japanskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Za jesenji ispitni rok preostao joj je samo još jedan ispit. Dosadašnji prosjek ocjena 9.85 što je rangira najboljim studentom na odsjeku za japanski jezik i književnost. Ovaj upjeh joj je prošle godine donio jednokratne stipendije Vlade Srbije i Kraljevine Norveske u saradnji sa Organizacijom G17+. Nakon studija, radi usavršavanja jezika namjerava posjetiti Japan:
   - Voljela bih se baviti medjunarodnim odnosima, saradnjom dviju zemalja i u skladu sa zahtjevima radnog mjesta dokvalifikovati se u u traženoj struci. Oduvijek me je privlacila i ekonomija, a Japan je poznat po uspjesnoj ekonomskoj politici. Znanje engleskog jezika i poznavanje grčkog i njemačkog bi svakako doprinijelo mom daljem profesionalnom opredeljivanju, - priča Milica. - Kućna sam prijateljica sa suprugama i kćerkama nekoliko stranih ambasadora, što će mi dobro doći u mojoj profesionalnoj karijeri... 
    Biti dobar ili najbolji student, kaže ona, ne znači non-stop buljiti u knjigu i odreći se svega ostalog, već postići redovnost u učenju:
   - Ako mlada osoba na pravi način organizuje svoj život, onda mnogo toga
može postići i bez većih odricanja. Uz učenje uvijek sam imala dovoljno vremena za slušanje muzike, ples, odbojku, stoni tenis... Puno čitam knjige, a posebno volim klasike. Zanimaju me i automobili i politika... Jednostavno, smatram da jedna normalna osoba mora biti svestrana, što je temelj za dobru kominkaciju i uspješnost u životu.
   Kad duže razgovarate sa ovom šarmantnom djevojkom, shvatite da ona nesvjesno slijedi životni put svog oca Predraga Obrenovića. On je bio poznati međunarodni rukometni i stonoteniski sudija. Stoni tenis i rukomet je studirao u Japanu. Kad je umro, Milica je imala 12 godina.
   - Moj otac je obišao cijeli svijet, - kaže - pa otud i u meni afinitet za putovanja i upoznavanje ljudi. Opredijelila sam se za učenje svjetkih jezika, a za studij japanskog jezika i književnosti odlučila sam se pregledajući njegovu dokumentaciju. U svemu sam imala i bezgraničnu majčinu podršku i, to je to
Simpatičnoj Milici smo poželjeli: "Sve najbolje i ubuduce", a ona je tu poruku preusmjerila svojoj generaciji, posjetiteljima Miss Una, na japanskom:

  MISS UNA NO MINASAMA E KOREKARA MO GANBATTE KUDASAI.
                                                         *  *  *
   Post scriptum:
  
  
Iskrene čestitke tima Studio 2T i magazina Miss Una ambicioznoj djevojci uz želje da joj se i ubuduće uspješno ostvaruju svi životni planovi i snovi.
 
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t