studio za dizajn i webdizajn 2t

Interaktivno učenje na principu Waldorfske edukacije

home-ulazna

Romansa

Alija Arnautovic

Esdaun na Uni

Operacija u cetvrtoj dimenziji

Reinkarnacija

Piercing: da ili ne?
Tetoviranje: da ili ne?
Profesija novinar: ZUZANA
ADRIANO CARBONI
GIUSEPPE CARUZO
Spolne bolesti

menu-ulazna

 

Odgoj ka slobodi - u magazinu MISS UNA


   OSLOBOĐENA KREATIVNOST DJECE
    

  
Bihać, 26.08.2003. - Stotinjak bihaćkih mališana ove sedmice sudjeluje u zanimljivom eksperimentu pod nazivom "Odgoj ka slobodi".
   Riječ je o interaktivnom učenju na principu Waldorfske edukacije osnivača Rudolfa Štajnera. Za ovu priliku u Bihać je iz Sarajeva doputovala Amela Čitak, projekt menadžerica i animator Inicijative za promicanje dječje kulture PHOENIX.
  Pod njenim vodstvom svakog dana dvadesetak djece oslobađa svoje kreativne potencijale i na ponjavicama na podu Izložbenog salona "Una", u okruženju postavke crteža sa stećaka, rade maštovite likovne radove. Tako nastaju vrijedni radovi koji će biti izloženi iduće sedmice , a najinteresantniji će biti odabrani za kolekciju Inicijative Phoenix.

 
 

     

Stećak i violina
  Švicarski istoričar umjetnosti Rudolf Kutzli dvije decenije je posjećivao Bosnu i Hercegovinu i izučavao stećke. Rezultat njegovog istraživačkog rada je knjiga "Die Bogumili", ali i serija crteža inspirisana stećcima. 
 
  Ovih dana u Izložbenom salonu "Una" u Bihaću ljubitelji naše kulturne baštine mogu vidjeti kako je stećke doživio Švicarac Kutzli. Izložbu su otvorili Micaela Sauber, rukovodilac sarajevskog Phoenix-a i Ahmet Ibukić, kustos Muzeja Pounja, a poseban štih dao je nastup slovenačkog slobodnog umjetnika, poznatog svjetskog violiniste Mihe Pogačnika.
© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t