studio za dizajn i webdizajn 2t - studiomissuna@yahoo.com 

 

home-ulazna

Bijenale minijature

LK SAVA 2003.

Nusret Merdanić

 Ostrožac 2003.

Milica-Mitsuko

Romansa

Alija Arnautovic

Esdaun na Uni

Operacija u cetvrtoj dimenziji

Reinkarnacija

Piercing: da ili ne?
Tetoviranje: da ili ne?
Profesija novinar: ZUZANA
ADRIANO CARBONI
GIUSEPPE CARUZO
Spolne bolesti

menu-ulazna

 

Poklon beogradskog umjetnika bihaćkom Muzeju 


GRAFIKE ZA KOLEKCIJU UMJETNINA
  Distrikt Brčko, 08.09.2003. - I 4. Likovna kolonija "Sava 2003" u Brčom pokazala je je da su umjetnici najbolji ambasadori u gradnji  mostova prijateljstva koji spajaju ljude i krajeve. Kamerom i perom zabilježili smo jedan od brojnih detalja koji potvrđuju ovu tezu. Na fotki su beogradski akademski grafičar Nenad Zeljić (završio postdiplomski studij kod Emira Dragulja) i akademski slikar iz Bihaća Ahmet Ibukić Ami. Nenad je asistent grafike na banjalučkoj Likovnoj akademiji, a Ibukić kustos u bihaćkom Muzeju Pounja. On je kolegi iz Beograda pričao o vrijednoj kolekciji umjetnina koje su u proteklim decenijama ovom muzeju poklonili brojni umjetnici iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i svijeta.
 
 

   U razgovoru je mladi Beograđanin izrazio želju da i on ovoj kolekciji pokloni svoja djela pa je zamolio Ibukića da u Bihać ponese tri grafike s njegovim potpisom.  

 

UMJETNICI I MEDIJI
 Stvaralačko druženje likovnih umjetnika u Brčkom, pratili su i elektronski mediji. Među posjetiocima privremenog likovnog kampa "Holidej" u Brki našli su se lijepa novinarka Jelena i snimatelj TV HIT Edin.Vidimo ih u razgovoru sa slikarom Ibukićem. Oni su rado ustupili video materijal snimljen na Koloniji za kulturno-informativni program Televizije Unsko-sanskog kantona, pa se može reći da je na ovaj način otpočela i programska suradnja dvije televizijske kuće.     više o Koloniji SAVA 2003. >>

© studio 2T, 2002. Sva prava pridržana. Mail to WEBMASTER

  always exclusive studio 2t